hello tavasz

8+1 gyors és egyszerű mód – így készülj húsvétra

Legyen szó akár családi ünnepről, vagy csak laza, csendes kertészkedésről, nincs semmi oka annak, hogy otthon ne készüljön egy kicsit minden húsvétra. Hiszen van valami bája a színes tojásoknak, a tarka virágoknak, a nyusziknak. Mutatunk 8+1 gyors, egyszerű és megfizethető módot arra, hogy otthonunk húsvétra hangolódjon.

Húsvéti stílus finoman
A lenyűgöző szezonális megjelenéshez nem kell túlzásba esni. Nem kell mindent telezsúfolni tojásokkal, csibékkel, nyuszikkal ahhoz, hogy ráhangolódjunk az ünnepre. Figyelembe véve otthonunk adottságait, csak helyezzünk el néhány csokor barkát vagy tavaszi virágot, tegyünk ki egy kedves húsvéti tálat, függesszünk fel néhány színes tojást, s ezek együttese máris remek hangulatot teremt.

Tegyél ki koszorút
Ki mondta, hogy a koszorúkat csakis karácsonykor lehet használni? Remek húsvéti koszorúkat találhatsz az üzletközpontban sétálva, de akár te magad is elkészíthetsz egyet. Ne habozz, akassz ki egy csinos húsvéti koszorút, és adj egy kis vidámságot a bejárati ajtódnak.

Virágok-mindenhova
Itt a tavasz, ilyenkor minden a virágokról szól. Varázslatos hangulatot teremthet otthon, ha körülveszed magad csokrokkal. Ha van rá hely, tölts meg rengeteg felületet növényekkel. Nem csak kisebb-nagyobb vázákba kerülhetnek csokrok, de csészékbe, üvegekbe, csillárról lógatva is színesíthetnek mindent. Ha a virágok egy része nárcisz, aranyvessző vagy egyéb citromsárga virág, különösen erős lesz a hatás, hisz egy nagy csokor nárcisz látványa szinte olyan, mintha maga a nap ragyogna a lakásban.

Dobd be a nyuszit
Egyszerű módja annak, hogy finoman húsvétra hangoljunk, ha a lakásdekorációk közé bedobjuk – a nyuszit. Egy nyuszis párna itt, egy konyharuha ott, nyuszis szalvéta a terítéknél, az abrosz vagy akár az étkészlet is lehet nyuszikás. Nyuszi alakúra hajtott textilszalvétákat is rakhatsz az asztalra. Kiegészítőket biztosan találsz az üzletközpont kínálatában, de a drogériák, ajándékpultok is tartogathatnak olyan apróságokat, amik otthon remek hangulatot teremtenek.

Ünnepi teríték
Megdöbbentő ünnepi hatást gyakorol, ha az étkezőasztalra hófehér terítő kerül, s arra az egyforma étkészlet. Egyszerű, mégis hatásos módja, hogy éreztesd – bizony ünnep van.

Egy kis plusz kedvesség
Az ünnepléshez sok esetben hozzá tartozik a torta. A tortaállványt húsvétkor is az asztal közepére teheted, de torta helyett ezúttal kerüljenek kis ajándékok rá. Apró dobozok, szalaggal átkötve, bennük apró csokitojások – voila! Nem csak egy bájos asztaldíszt készítettél, de minden asztalhoz ülő apró kedvességet kap az ebéd mellé, ami biztosan mindenkinek mosolyt csal az arcára.

Gondolj a tojásra kicsit másképp
Nagyon sok mindenre felhasználható a tojás a díszítésnél. Része lehet asztaldísznek, koszorúnak, kerülhet a tojásfára. Van még egy jó ötletünk. Mit szólsz ahhoz, hogy kis tavaszi csokor legyen az óvatosan feltört és megtisztított tojáshéjban? Hidd el, remekül mutat, próbáld ki!

Húsvéti harapnivalók
Mindenki szereti az édességet, főleg húsvétkor! De miért ragaszkodnál a szokásos csokoládétojásokhoz, amikor bátran kreatív lehetsz a konyhában, és mindenféle húsvéti tojás vagy nyuszi alakú rágcsákat készíthetsz? A nyuszi kekszek például imádni valóak, és tökéletesen mutatnak egy pasztell színű tányéron.

+1: Érvényesüljenek a színek
Ha szabadtéri ünnepséget tervezel, akkor a kerti bútorokat dobd fel színekkel. Fess át néhány széket, dobj rájuk színes párnákat. A pasztellszínek tökéletesek ebben az évszakban, és a színes székek azonnal remek hangulatot teremtenek a kertben mondjuk a tervezett tojásvadászat előtt.

Húsvéti dekorációs ötleteinkkel reméljük neked is sikerül becsempészned otthonodba a napsütést, az energiát és az ünnepi hangulatot. Gyere el az üzletközpontba, szerezd be a szükséges kiegészítőket és élvezd a tavaszt és a nyusziünnepet.