TERET ADUNK

a SZERETETNEK

Filmajánló, nem csak szerelmeseknek

A filmnézés az egyik legjobb program – egyedül és társaságban is. Különösen jó Valentin-napon, ami amúgy is a szeretetről, a pozitív életérzésről, az emberi kapcsolatokról szól.

Egy jó filmet megnézhetünk moziban és bekuckózhatunk otthon is a kanapéra. Mindegyiknek megvan a maga előnye és hangulata.

Szerelmünkkel andalogni kézenfogva a mozi felé, pattogatott kukoricát ropogtatva összebújni a sötétben – ez igazi szerelmesek napja program. Kicsit kimozdít a mindennapok rutinjából, miközben élményt ad. A film előtt vagy után pedig egy kis vásárolgatásra, egy-egy apró ajándékra is van idő.

Persze nem rosszabb a kanapén bekuckózós est sem. Más előnnyel bír, más a varázsa, de ugyanolyan jó. Egy drogériában beszerzett hangulatos illatgyertya, egy pohár bor, egy titokban megvásárolt apró tárgy, ami kifejezi szeretetünket, és egy közösen megnézett érzelemgazdag film remek módja a Valentin-nap megünneplésének.

Ajánlunk most mi is néhány filmet mozizáshoz és bekuckózáshoz is:

Titanic: 25. évforduló

Nincs, aki ne látta volna a híres szerelmi történetet,James Cameron klasszikusát, melyben Jack, a kis szélhámos, és Rose, a jómódú, fiatal naiva a Titanic fedélzetén menthetetlenül egymásba szeretnek, annak ellenére, hogy két teljesen külön világból érkeznek. A lánynak van jegyese, mégis átadja magát a szerelemnek, ám az mégsem teljesülhet be, hiszen a luxushajó jéghegynek ütközik, és elsüllyed. Jack megmenti Rose-t, de ő maga odaveszik a jeges vízben.
A Leonardo DiCaprio és Kate Winslet főszereplésével készült film 25 évvel ezelőtt minden idők legnagyobb közönségsikere lett, amit a szakma 11 Oscar-díjjal is jutalmazott.

A film most felújítva, 3D-ben látható újra a mozikban. Tökéletes Valentin-napi program, ami azoknak is nagy élmény lesz, akik látták az eredeti 1997-es filmet, és azoknak is, akik most fognak először találkozni a tragikus szerelem történetével.


Az ember, akit Ottónak hívnak

Tom Hanks rajongói biztosan imádni fogják legújabb filmjét, de azok sem fognak unatkozni a filmen, akik nem a színész miatt ülnek be megnézni. A svéd író Frederik Backman regénye alapján készült filmben Tom Hanks egy öregurat alakít aki, nem a világot utálja… csak az emberiséget. Otto, nincs mit szépíteni, a lakótelep réme. Mindennel baja van, mindenbe beleköt, mindenkit mindenre figyelmeztet, megleckéztet. Az életunt, keserű özvegyember kritikái sosem tévesztenek célt, szenved tőle postás, kutyát sétáltató, és mindenki, aki nem úgy viselkedik, ahogy Otto szerint helyes.

Ám minden megváltozik, mikor a szomszédba Dél-Amerikából érkezett család költözik, akikről lepereg Otto kritikája. Életszemléletük és vidámságuk végül az életunt öreg bőre alá is bekúszik, aki így újra ráébred, hogy a világon nincs semmi más, ami fontosabb, mint a szeretet.

Azoknak is van ajánlatunk, akik otthon ,,moziznának”.

Fogadom

Kicsit több, mint 10 éve, éppen februárban mutatták be Channing Tatum és Rachel McAdams főszereplésével a Fogadom című filmet. A történetben az ifjú házaspár, Paige és Leo éppen közös életüket tervezik. Imádják egymást és nagy reményekkel néznek a holnap elé, mikor szörnyű autóbalesetet szenvednek. Paige kómába esik, és miután felébred, nem emlékszik semmire. Az amnézia miatt nagyon kevés emlékképe van az életéről, Leoról pedig semmi. A férfinak tehát mindent el kell követnie, hogy újra elérje Paige szerelmét.

Az igaz történeten alapuló film reményről, elfogadásról, újrakezdésről szól, és talán nem pont az a vége, mint amire számítunk, mégis mindenképpen érdemes megnézni.


Kisasszonyok

A 2019-es Kisasszonyok a családról, a családi kötelékekről szól, természetesen egy kis szerelemmel fűszerezve. A 2019-es romantikus filmdráma, melyhez Louisa May Alcott azonos című műve szolgált alapul.

Négy leánygyermek és anyjuk az amerikai polgárháború idején igyekszik boldogulni, míg a családfő harcol. Egyikük írói babérokra vágyik, másikuk festőnek tanul. A legidősebb testvér szerelméhez megy férjhez, míg a negyedik lány a betegségével birkózik.
Mi lesz velük és szüleikkel? Végül megtalálják-e mind a maguk boldogságát abban a korszakban, ahol még férjhez menni volt a legnagyobb dicsőség? Erről szól a film.

Ajánlunk egy kihagyhatatlan filmet a barátságról is. A most következő remekmű az év minden napján értéket nyújtana. A megtörtént eseményeken alapuló barátság története igazi, szívet melengető film. Tökéletes Valentin-napra, hiszen pontosan arról, szól, amiről ez a nap- megmutatja, milyen, ha törődünk valakivel, akit szeretünk.

Életrevalók

Az Életrevalók 2017-ben bemutatott amerikai dráma-filmvígjáték, melyet  Philippe Pozzo di Borgo élete ihletett.
Philippe dúsgazdag, de tragédia sújtja. Egy siklóernyős baleset után lebénult. Mivel végtagjait nem érzi és nem tudja mozgatni sem, napi 24 órában segítségre szorul. A segítség a büntetett előéletű Driss személyében érkezik meg, aki teljesen más, mint ő. Más a bőrszíne, az életfelfogása, más érdekli. Teljesen felforgatja Philippe életét – egyúttal fel is rázza a letargiából, amiben addig él.
Humora és életszeretete mindenkit elbűvöl, Philippe sem kerülheti el a hatását, s kettejük furcsa kapcsolatából végül olyan barátság szövődik, ami mindkettőjük életében jelentős változásokat hoz.

Az idei Valentin-napon mi teret adunk a szeretetnek. Ugye te is csatlakozol hozzánk?