TERET ADUNK

a sulik sztárjainak

Így öltözzünk a nyár végén

Az augusztus hivatalosan is a nyár végét jelenti. A nap minden nap egy kicsit korábban nyugszik, egyre hamarabb van sötét, és a közelgő tanévkezdés miatt mindenki egy kicsit úgy érzi, ideje búcsút venni a gondtalan napoktól, a vakációtól és a nyártól.

Bár még mindig nagyon meleg van, az augusztus végi öltözködés mégis zavarba ejtő keveréke lehet a nyári és az őszi stílusnak. Előkerülhetnek az őszi színek, és egyre gyakoribbá válik a réteges öltözködés.

Íme néhány tipp tőlünk:

Mini szoknyák, hol vagytok?

A miniszoknyák időszaka lassan lejár, ám a szoknyáknak mégsem kell búcsút intenünk, csupán egy kicsit hosszabbat hordunk ezután. A miniszoknyákat felválthatják a midik.
A nyár vége megfelelőnek tűnik ahhoz, hogy egy kicsit jobban takarjuk az előbukkanó bőrfelületeket. Ráadásul a midi szoknyák tökéletesen alkalmasak arra, hogy elmenjünk bennük dolgozni, majd munka után átöltözés nélkül még egy kicsit csavarogni, hiszen csinosak, sokrétűek, bármivel kombinálhatók és bárhová felvehetők.

A vászon maxi-ruhák isteni választás
Van néhány ruhadarab, ami minden évben sláger, és minden alkalomra jól működik. Ilyen a maxi-ruha is. Lehet, lenge, bő, de akár szűk, testhezálló is, nőies vagy egészen vagány, rövid vagy hosszú ujjú. Egy maxi-ruha számtalan variációban kapható.
A lenvászon maxi-ruha a nyár kötelező darabja, hiszen könnyű, légáteresztő, kényelmes és könnyen alakítható. Ám ez a multifunkcionális darab tökéletesen megfelelő az évszakváltás időszakában, nyár végén, ősz elején is.

Hello, kardigán
Ha a nyár végén előfordulnak hűvös szellők, nincs semmi más dolgodunk, mint a spagettipántos nyári ruhánk fölé felkapni egy vékony kardigánt. Ez fedi a kart, a nyakat és a hát egy részét, de mégsem túl meleg. Tökéletes rétegzés, ami igazából bármilyen nyári ruha esetében bevethető.

Blúzból sosem elég
A legnőiesebb viselet a blúz. Nyáron inkább a rövid ujjú darabok hódítanak, nyár végén azonban, ha az időjárás úgy kívánja, elő kerülhetnek a hosszú ujjú darabok is. Nagy előnyük, hogy amíg meleg az idő, nem sülünk meg bennük, ám, ha hűvösödik, nagyon jól mutatnak kötött pulóverekkel, kardigánokkal, blézerekkel, és akár midivel vagy egy vagány farmerszoknyával, de vászonnadrággal is bátran viselhetőek.

Az overálok sem kell, hogy eltűnjenek
A legnagyobb kánikulában a lenge overálok hódítanak, de igazán nem kell eltűnniük nyár végén sem. Csupán néhány apróságra kell odafigyelnünk: a nagy, nyári mintás darabok helyett kerüljenek előtérbe a visszafogottabb, elegáns típusok. Ezek kombinálhatók kardigánnal, ha hűl a levegő.

Elő a blézerrel
Egy másik átmeneti időszakokban tökéletesen hordható ruha a blézer. Egy könnyű blézer formálisabbá teszi a nyári ruhákat, és könnyedén beilleszthető az őszi ruhatárba is. Akár egy póló vagy ruha fölé is felvehető. Akkor is jó szolgálatot tesz, ha az éjszakák hűvösebbek lesznek, vagy ha bemegyünk egy erősen légkondicionált helyre. 

Beszéljünk egy picit a színekről is:

Egy kicsit sötétebb színek
Míg a nyár eleje a pasztell-, virág- és élénk színek után kiált, a nyár vége egy mérsékeltebb hangulatot vesz fel, felkészülve a gazdagabb őszi árnyalatokra. Használjunk a világos színek helyett egy kicsit sötétebb árnyalatot – fehér helyett például az elefántcsont vagy krémszín domináljon.