TERET ADUNK

a képzeletnek

Alacsony vagy? Néhány trükk az öltözködésben és szupermagasnak érezheted magad!

A legtöbb nő, magasnak és nádszálkarcsúnak szeretne látszani, és ez némi kis rafinériával és öltözködési trükkel többé-kevésbé meg is oldható. De mi a helyzet az alacsony lányokkal? Ők nem tudnak csak úgy nőni. Vagy mégis?

Nos, szerencsére optikailag, ügyes trükkökkel az alacsony lányokból is ,,varázsolhatunk” magasabbat. Meg is mondjuk, hogyan:

Hordjunk monokróm vagy kevés színvariációt tartalmazó ruhákat
A monokromatikus megjelenés azt jelenti, hogy egy színből vagy egy szín árnyalataiból áll az öltözékünk. Ez az öltözködés mindig függőleges képet hoz létre, és azonnal a magasság illúzióját kelti.

A sötét színek remek választás, mivel viselőjük vékonyabbnak látszik, tovább erősítve a magasság érzetét, de nyáron nem túl előnyös. Szerencsére lényegében ez a tipp minden színhez használható, így például a nyáron praktikus fehér vagy világos színek esetében is.

Magas derekú nadrág azonos színű blúzzal és magas sarkú cipővel biztosan meghosszabbítja a lábakat, viselőjét pedig magasabbnak láttatja.

Viseljünk ruhát!
A lenge egyberuha amellett, hogy szellős, és kiváló viselet nyáron, igazából nyújt és magasít is, mivel oszlopos megjelenést kölcsönöz viselőjének, ami azt jelenti, hogy egyenes vonalakat hoz létre felfelé és lefelé, így magasabbnak látszik viselője. A függőleges csíkok még inkább rá tudnak dobni a hatásra.

Magasított derekú nadrág vagy szoknya is lehet nyerő!
A magas derekú nadrágok és szoknyák több szempontból is előnyösek. Egyrészt az alacsony lányokat megnyújtják, mert optikailag hosszabbnak tűnnek a lábak, másrészt a magas derék a pocakot is lefogja, és karcsúságot ad a testnek.

V-kivágás
A V-alakú nyakkivágások a hosszabb törzs illúzióját kelti. Hosszabb = magasabb. Ráadásul a V-nyak rendkívül egyszerű módja annak, hogy a magasság illúzióját beépítsük a ruhatárunkba. 

A megfelelő méret és szabás sokat számít!
A megfelelő szabású és méretű ruhák beszerzése nagyon fontos az alacsony nők számára. A rosszul illeszkedő ruhák ugyanis extra tömeget adnak, így érdemes kerülni a túlméretezett ruhákat, még akkor is, ha divatosak. Ha mégis megvásárolunk egy méretünknél nagyobb ruhát, törekedjünk arra, hogy a felvételénél jó sziluettet alakítsunk ki, és hogy megfelelő legyen az egyensúly a testhezálló és a túlméretezett között.

A cipő hagyja szabadon a bokát
Kulcsfontosságú, hogy az alacsony lányok odafigyeljenek arra, hogy a cipőjük takarja-e a bokájukat. Ugyanis bármi, ami a vádli közepét éri, levágja a lábat, azaz optikailag rövidít. Éppen ezért érdemes mindenképpen törekedni arra, hogy a cipő ne takarja a bokát. A bokapántos nyári cipők se ideális választás, mert az is rövidíti a lábakat. A hegyes orrú cipők az extra magasság illúzióját keltik.

Magassarkú cipő? Természetesen!
A magasság növelésének kézenfekvő módja a sarok viselése. Nem csak magasabbnak látszunk a segítségével, de remek formát is ad a vádlinak. Ezzel sem kell azért túlzásba esni. Ha túl magas sarkú a cipő, aránytalanul fogunk kinézni.