hello tavasz

Díszítsd a lakást pasztellel, a tavasz színeivel

Tavasszal mindenki igyekszik világosabbá, szellősebbé varázsolni az otthonát, s erre kiválóan alkalmasak a halvány színek, pasztell árnyalatok, és azok a kiegészítők, amik ezekben a színekben pompáznak.

A világos színárnyalatok elkísérnek minket ebben a szezonban, és mindenre kiterjedhetnek a bútoroktól kezdve a konyhai edényeken át a lakástextilekig. Halvány rózsaszín, napsárga, világoskék, mentazöld és ibolya – tökéletes színek tavasszal.

Összegyűjtöttünk néhány remek ötletet, amiből igazán nagyszerű kellék válhat, s akár még a közelgő anyák napja kedvenc ajándéka is lehet!

Vázák és kaspók
Egy-egy virág mindig feldobja a hangulatot, üde színfoltja az otthonnak. Az sem mindegy, mibe kerül. Igazán elegáns tud lenni egy sötét, karcsú váza is, de ilyenkor tavasszal miért ne kerülhetnének a virágok vidám pasztell színű duci kaspókba, virágtartókba? Készülhetnek saját kezűleg, de az üzletközpontban járva egy bevásárlókörűt során is szebbnél-szebbeket beszerezhetünk. Anyák napján pedig kerüljön a vázába egy nagy csokor virág, és akkor nem csak a színektől, hanem édesanyád mosolyától is ragyogni fog a lakás.

Gyertya
A gyertya minden otthonban megtalálható, ma már főképp dekorációs elemként használjuk. Lehetnek magasak és karcsúak, ducik vagy egyedi kialakításúak, tulajdonképpen mindegy, az ízlésünktől függ, milyen kerül az asztalra, komódra. Az illatgyertyák illatukkal is hozzájárulnak a hangulathoz, ám egy-egy szép pasztell darab a látványával is feldobhatja a lakást. Kerülhet belőlük még a fürdőszobába is.

Ágytakarók, párnák
Semmi nem vidítja fel úgy a lakás hangulatát, mint néhány üde párna, vagy egy-egy puha pasztell színű takaró, amivel letakarjuk az ágyat, fotelt. Lehet a párna kisebb vagy nagyobb, itt-ott elszórt, vagy szépen sorba rendezett. Lehet a kanapén, a széken, de még nagyobb kivitelben a földön is, az egészen biztos, hogy friss, tavaszi színben remek hangulatot fog varázsolni a lakásba, és egy fárasztó nap után jól esik majd köztük kipihenni a nehézségeket.

Függönyök
A nehéz, sötét és vastag függönyöket tavasszal élénk, szellős, világos függönyre érdemes lecserélni. Ezek már látványra is azt az érzetet keltik, mintha a friss, tavaszi szellő belibbenne az otthonunkba. Nem kell feltétlenül fehérnek lennie: egy halvány rózsaszín, zöld vagy sárga függöny is remek választás lehet.

Néha új bútor sem árt
Egy éjjeliszekrény, egy kis komód, egy új pihenőszék a teraszra… Apró lakberendezési tárgyak, amik magukban nem feltűnőek, mégis nagy mértékben hozzájárulnak a lakás hangulatához. Általában semleges színekben választjuk őket, de mi lenne, ha idén halványzöld, kellemes púder vagy más tavaszi színben tündökölnének?
Ha nem sikerül ilyen színű berendezést találni, vásárolj fehéret, és díszítsd ki te magad, ízlésednek megfelelően az új bútort. Szóljon idén tavasszal minden a frissességről, vidámságról. Elég volt a borúból!

Pasztell a konyhában is
A konyhában is számtalan olyan dolog található, amit tavaszi színűre cserélve igazán vidámmá és napfényessé varázsolhatjuk a lakásnak ezt a részét is. Vegyük csak az asztalterítőt, a tányérokat, a bögréket, a kaspókat az ablakpárkányon, de ide sorolhatjuk a szalvétát is. Minden kaphat csodás tavaszi árnyalatot, jót tesz a lelkünknek.

Az üzletközpontban járva számtalan apróságot találhatunk, ami segíthet napfényszínt és vidámságot csempészni az otthonunkba, és ezzel igazi tavasz költözik a mindennapokba.