hello 2022

Bőrápolás télen – ezekre mindenképpen figyelj oda, ha szép bőrt szeretnél

Mi jut eszünkbe a télről? Sál, sapka, meleg ruhák, hó, szánkó, forró csoki. És mi az, ami bár nem kellemes, mégis együtt jár a téllel? Sajnos, ha nem figyelünk, akkor bizony a száraz, kirepedezett bőr. A kezünkön, az arcunkon, mindenütt.

Ezért fontos, hogy télen is legyen gondunk a bőrünkre, és a bőrápolási rutinunk igazodjon a hideg időszakhoz.

A napi kétszeri tisztítást mindig évszakban érdemes elvégezni, a szokásos tonik, szérum stb. mellett azonban van néhány trükk, amikkel biztosak lehetünk benne, hogy a téli bőrápolási rutinunk remek formában tartja bőrünket!

Az időjárás változásai természetesen változásokhoz vezethetnek a bőrünkben. A téli hónapokban kevesebb nedvesség van a levegőben, ami szárazabb bőrhöz vezethet, ezért jó, ha több nedvességhez juttatjuk. Na de nézzük bővebben!

Az ajakbalzsam a barátunk
Csupán másodpercekbe telik, amíg az ajkak kiszáradnak télen, ezért ügyelni kell arra, hogy mindig legyen kéznél nálunk ajakbalzsam. Segíthet a kirepedt kezünkön is, ha kint vagyunk és nincs jobb megoldás.

A testápoló krém áldás
Semmi sem kevésbé rossz, mint a száraz, repedezett téli bőr. Szerezzünk be és használjunk rendszeresen jó testápoló krémet, mielőtt a bőr kirepedne. A drogériában számtalan remek készítmény található, használjuk őket akár naponta többször is.

Zuhany után testápolás
Fürdés vagy zuhanyzás után jól járunk, ha nem törölközünk meg teljesen, csak felitatjuk a vizet, aztán ott rögtön beledolgozzuk bőrünkbe a hidratáló krémet, rögzítve a nedvességet.

Kevesebbet hámlasszunk
Mivel a fizikai hámlasztás magában foglalja a bőr dörzsölését valamilyen eszközzel, például kefével vagy szivaccsal, télen jó ötlet korlátozni a hámlasztás gyakoriságát.

Használjunk párásítót
Semmi sem szárítja ki úgy a bőrt vagy az orrmelléküregeket, mint egy igazán száraz helyiség, különösen, ha a fűtést magasra tekerjük! Érdemes párásítót használni az ágyunk mellett. Jót fog tenni a bőrünknek és a légutaknak is. Ha nincs párásító, tartsunk a radiátorokon vízzel teli edényeket.

Legyen hűvösebb a lakás
Tudjuk – semmi sem kellemesebb, mint télen a jó meleg lakásban lenni, főleg ha odakint röpködnek a mínuszok, de a túl meleg a lakás kiszáríthatja a bőrt. Legyen inkább egy kicsit hűvösebb, és húzzunk magunkra egy plusz pulóvert.

A túl forró zuhany sem tesz jót a bőrnek
Télen ellentmondásnak hangzik a hidegebb vízben való zuhanyozás, de a forró víz valójában súlyosbíthatja a száraz, repedezett bőr állapotát. Ha tehetjük, zuhanyozzunk rövidebb ideig, vagy kicsit kevésbé forró vízben.

Fontos a megelőzés
A megelőzés kulcsfontosságú, ezért mindenképpen kenjünk magunkra egy kis extra hidratáló krémet, mielőtt kimegyünk a hidegbe, hogy megelőzzük a bőr kirepedezését és kiszáradását.

Használjunk fényvédő krémet
Minek fényvédő télen? – kérdezhetnénk. Nos, a napsugarak télen is lehetnek erősek és károsak, különösen, ha a hóról vagy akár a jégről verődnek vissza. Egy réteg fényvédő jó ötlet mindenkinek, aki sok időt tölt a szabadban, évszaktól függetlenül.

A téli hónapokban a bőrünk több törődés igényel, mert könnyedén száraz, repedezett, kipirosodott lesz, ami fájdalmas lehet. Fontos, hogy mindig használjuk megfelelő krémeket, kozmetikumokat, amik ápolják, hidratálják igénybe vett bőrünket.

Keressük meg a számunkra legjobb krémeket, és óvjuk bőrünk szépségét a hidegben is.